Microsoft Teams


Návod: Jak zrušit přístup při ukládání záznamu na OneDrive v MS Teams?

Záznamy schůzek vytvořených mimo tým se ukládají do OneDrive organizátora schůzky. Záznamy schůzek vytvořených v týmu se ukládají do týmového SharePointu a mají k němu přístup všichni členové týmu.

Schůzky mimo tým

1
Po uložení záznamu ze schůzky klikněte v přehledu schůzky na tlačítko Rekapitulace a poté na Sledovat v prohlížeči. Záznam se otevře v aplikaci Clipchamp.

2
Po otevření odkazu se zobrazí záznam. Zvolte možnost Sdílet a klikněte na Spravovat přístup. Pokud se Spravovat přístup neobjeví, je potřeba mít zapnuté nastavení Probíhají úpravy.

3
U prvního odkazu Lidé, které zadáte, budou mít oprávnění k úpravám jsou uvedeni vlastníci záznamu (organizátor a spoluorganizátor schůzky), kteří ho mohou editovat. V případě, že spustil nahrávku někdo jiný než organizátor, budou vlastnící dva (organizátor a uživatel, který spustil nahrávku).

U druhého odkazu Lidé, které zadáte, budou mít oprávnění k zobrazování jsou uvedeni ostatní účastníci schůzky.
Pro zrušení sdílení s ostatními účastníky schůzky klikněte na tlačítko Přestat sdílet. Jednotlivé odkazy lze také odstranit kliknutím na ikonu odpadkového koše a potvrzením odebrání

4
Odkaz můžete také odebrat či změnit přímo v OneDrive, ve složce Nahrávky. Najdete příslušnou nahrávku u které klikněte na 3 tečky a Spravovat přístup. Následně pokračujte jako u kroku 3.

Schůzky v týmu

1
Po uložení záznamu ze schůzky klikněte na Zobrazit podrobnosti v příspěvku kanálu.

2
Následně klikněte na Zobrazit rekapitulaci.

3
Následně klikněte na Sledovat v prohlížeči. Záznam se otevře v aplikaci Clipchamp.

4
Zvolte možnost Sdílet a klikněte na Spravovat přístup. Pokud se Spravovat přístup neobjeví, je potřeba mít zapnuté nastavení Probíhající úpravy.

5
Přístup mají uživatelé, kteří jsou vlastníky, členy nebo návštěvníky (konkrétní externí uživatelé) týmu. Pokud chcete odebrat přístup všem, kromě vlastníků týmu (ti mají přístup vždy), klikněte na Přestat sdílet. Pokud chcete odebrat přístup jen konkrétní skupině (např. členové týmu), klikněte na příslušnou skupinu.

6
Vyberte Žádný přímý přístup a potvrďte tlačítkem Použít.

Odkaz můžete také odebrat či změnit přímo v Teams nebo na webu příslušného SharePointu, ve složce Nahrávky příslušného kanálu. Vyhledejte příslušnou nahrávku, u ní klikněte na 3 tečky a Spravovat přístup. Následně pokračujete stejně jak v předchozím postupu od kroku 4.

Bez popisku

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.