Centrum informačních technologií FF

Funkce v MS Teams, o kterých jste možná nevěděli

Věděli jste, že v týmovém chatu se dá připnout zpráva, aby důležité informace neunikly žádnému z členů? Nebo že si u schůzek můžete vypnout upozornění, abyste se lépe soustředili na probíhající meeting? Přečtěte si o těchto i dalších vylepšeních MS Teams.

26. 5. 2022

Bez popisku

Vyzkoušejte si automatický přepis hovorů

Je to jednoduchá novinka, funkce přepisování hovorů v Teams dokáže převést řeč na psaný text. Nahrávky tak již nemusíte ručně přepisovat, ale stačí pouze zapnout přepis, nastavit češtinu a po schůzce stáhnout soubor. Ano, má to své mouchy a účastníci konverzace musí mluvit jasně a zřetelně artikulovat, ale i tak je to šikovná pomůcka.

Úspornější zobrazení chatu

Teams nově umožňuje nastavit hustotu textu v chatu tak, aby vyhovovala vašim potřebám. V závislosti na velikosti vašeho monitoru a preferencích zobrazení si tak můžete zhustit zprávy v chatu, abyste viděli více textu najednou. Jak na to? Podívejte se přes tři tečky do Nastavení a vyberte si v části Hustota chatu možnost Kompaktní. Standardní nastavení je pak to, co jste měli dosud.

Zvýrazněte konkrétní zprávu v chatu týmu

Připnutím zprávy v týmovém chatu dáte ostatním jasně najevo informaci, kterou chcete, aby nepřehlédli. Zvýšíte tak povědomí a poskytnete členům chatu rychlý přístup k důležitému obsahu a pomůžete vašemu týmu včas synchronizovat to, co je relevantní. Zvýraznění provedete tak, že najedete myší na zprávu, kterou chcete připnout, klikněte na tři tečky (…) a vyberete možnost Připnout.

Vypněte upozornění při schůzkách pro lepší soustředění

Nenechte se rozptylovat notifikacemi při schůzkách a vypněte si upozornění, abyste se plně soustředili na probíhající meeting. Na výběr máte ze ztlumení oznámení pro všechny, nebo jen pro jednotlivé schůzky. Chcete-li vypnout upozornění během všech schůzek, přejděte do Nastavení na kartu Oznámení a u Schůzky a hovory a přepněte tlačítko Ztlumit oznámení během schůzek a hovorů (viz obrázky).

Chcete-li vypnout upozornění během konkrétní schůzky, klikněte na tři tečky a vyberte Ztlumit/povolit upozornění.

Popisky u hovorů v Teams

Malá novinka, které jste si možná nevšimli, ale přitom ji už nevědomky využíváte. Při hovorech v Teams jsou přidány popisky pro zjednodušení orientace uživatele, viz obrázek.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.