Centrum informačních technologií FF

Než začnete propagovat web, je důležité nechat nastavit jeho URL adresu

Občas se setkáváme se situací, kdy nás správce webu zapomene informovat, že je web již připravený ke spuštění, a rovnou zahájí jeho propagaci. Takový postup však přináší mnoho komplikací, a to především pro tvůrce webu.

26. 7. 2021

Bez popisku

V případě, že o dokončení prací na webu nedostaneme zprávu, zůstane k webu přiřazena zkušební URL adresa (obvykle webcentrum.muni.cz/nazev), která nejenže neplní reprezentativní funkci, ale také se špatně pamatuje a návštěvníky může mást. Při spuštění webu zároveň nastavujeme indexování, tedy dohledatelnost v internetových vyhledávačích. Pokud o dokončení webu nejsme informováni, nemůže být indexování spuštěno, což má za následek například situaci, kdy web konference nelze dohledat pomocí Googlu či jiného vyhledávače. 

Z těchto důvodů prosím počítejte s tím, že proces spuštění webu vyžaduje, abyste nám tuto skutečnost oznámili (pokud jsme ohledně webu již komunikovali, stačí odpovědět do stejného vlákna, v opačném případě můžete využít formulář nebo adresu weby@phil.muni.cz). V souvislosti se spuštěním webu prosím uveďte URL adresu (pokud nebyla její podoba dohodnuta dříve), pod kterou by měl být web prezentován. Následně tuto adresu nastavíme a web bude publikován. (Adresa musí odpovídat stanoveným pravidlům pro použití URL adres; jestliže vyhovovat nebude, budete na tuto skutečnost upozorněni a domluvíme se na jiné, vyhovující podobě adresy.) 

Děkujeme. 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.