Centrum informačních technologií FF

Nástroje pro zkvalitnění online výuky IV: Nearpod a Prezi

8. 4. 2021

Bez popisku

Tentokrát bychom vám rádi představili dva online nástroje pro tvorbu prezentací.

Nearpod  

Je online nástroj, který umožňuje vytvořit interaktivní prezentaci, do které můžete vkládat různý obsah. Pohodlně na jednom místě vytvoříte lekci, ve které na začátku například položíte otázku a studenti formou brainstormingu zveřejňují své nápady. Tím se vám podaří aktivovat pozornost studujících hned v úvodu. Můžete pokračovat výkladem nějakého tématu, na který navážete kvízem. Velmi intuitivně funguje vkládání videí, obrázků a vytváření hry k procvičení dané problematiky. 

Prezi 

Je online nástroj, který umožňuje v základní verzi tvorbu prezentací, které nejsou lineární, ale jsou zajímavé tím, že v nich lze dobře naznačit vývoj, dynamiku a pohyb. Na prezentaci je možné poslat link, takže je snadné ji šířit, je přístupná odkudkoliv. Prezi je provázáno s Googlem a jeho nástroji, vše je intuitivní a k dispozici pohodlně na jednom místě. 

Pokročilejší verze nabízí tvorbu různých designových materiálů, možnost natáčení a úpravu videa přímo do prezentace (např. můžete natočit úvodní video k tématu a seznámit tak studující s obsahem vašeho výstupu). 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.