CIT FF  |  IT služby pro zaměstnance FF  |  Archiv newsletteru  |  11. 3. 2021, 16:52

Novinky z CITu – technologie, služby, školení

Nový web o online výuce

Dokončili jsme tvorbu nového webu Online výuka na FF. Web je nyní natolik obsáhlý, že bylo vhodnější (zvláště kvůli navigaci) vytvořit samostatný webový prostor mimo hlavní web FF.  

Nyní je na webu vše na jednom místě a materiály jsme přepracovali do atraktivnější formy, abyste se v nich lépe orientovali. Na webu je však i několik úplně nových stránek (například v sekci didaktické aspekty distančního vzdělávání). 

O stránky budeme nadále pečovat a průběžně je doplňovat o nové informace, abyste měli přístup k aktuálním informacím z oblasti online výuky. Na web se dostanete jako doposud, přes adresu www.phil.muni.cz/online-vyuka

Přejít na web

Jak se studenty komunikovat na webinářích?

Udržet pozornost studentů při distanční výuce může být náročnější než při běžném prezenčním setkání. Z tohoto důvodu jsme vypracovali stránku, kde jsou popsány metody a tipy, které Vám mohou při výuce pomoci.

Číst více
 

Výzvy na webinářích, aneb jak vylepšit výuku v patnácti bodech

Jaké výzvy Vás při online výuce čekají? Některé se mohou jevit jako samozřejmost, jiné naopak bývají opomíjeny. Proto jsme nejdůležitější výzvy online výuky zpracovali do dvou infografik, které je přehledně shrnují. 

Číst více

Blíží se uzávěrka přihlašování projektů do stipendijního programu

Stále můžete přihlašovat své projekty do stipendijního programu na podporu technologií ve výuce. Pokud pracujete s e-kurzy, připravujete pro účely výuky multimediální materiály anebo v prezenční výuce inovativně zapojujete technologie (a s touto činností Vám buď pomáhá student, či jste sám vyučující student), můžete se do programu přihlásit s návrhem projektu. Nejzazší termín pro posílání přihlášek je však už 15. 3. 2021. Nezmeškejte jej!

Číst podrobnosti

Nové funkce konferenčního systému v Umbracu

Webové editační rozhraní Umbraco, které používá většina webů na MU, má již delší dobu konferenční systém, který umožňuje například propojení s Obchodním centrem MU, registraci účastníků nebo posílání abstraktů. Systém je stále vylepšován a nyní nově umožňuje i nastavení skrytého obsahu, který se účastníkovi zobrazí až po zaplacení registračního poplatku. Taková funkce se může hodit především při organizaci online konferencí, kterých vzhledem k situaci poslední dobou mnoho přibylo. Jestliže máte zájem o web s konferenčním systémem, kontaktujte nás. 

Požádat o web

Podpora na dálku

Naše techniky můžete kontaktovat i v době, kdy pracujete z domova. Prostřednictvím programu AnyDesk se technik připojí k Vašemu počítači a ve spolupráci s Vámi problém vyřeší. Na všech počítačích a noteboocích v centrální správě (tj. ty, do nichž se přihlašujete pomocí UČO a sekundárního hesla) je program AnyDesk nainstalovaný a lze ho v systému vyhledat. Jestliže nepracujete s počítačem, který spadá do centrální správy, je nutné program stáhnout. Stačí nás kontaktovat a instalaci programu provedeme společně.

Číst více

Jak vytvořit nový tým předmětu/třídy v MS Teams?

Potřebujete vytvořit tým v MS Teams pro všechny studenty a učitele daného předmětu? Docílit toho lze jeho vytvořením v ISu. Přečtěte si návod, kde je tento postup popsán podrobně.

Číst návod
 

Jak založit schůzku pro studenty v MS Teams pomocí IS MU?

Založení schůzky v MS Teams je možné přímo z ISu, čímž přidáte jednoduše všechny studenty, které potřebujete, aniž byste museli zakládat nový tým. Kolegové připravili videonávod, kde je postup vysvětlen.

Zjistit více

Byla spuštěna Digitální knihovna Arna Nováka

Digitální knihovna Arna Nováka byla převedena do struktury Digitalia MUNI ARTS v rámci projektu LINDAT/CLARIAH-CZ. Cílem je usnadnit přístup k dílům autora, literárního vědce, kritika, historika a esejisty. Podobným způsobem budeme v následujících měsících převádět další digitální knihovny do nové podoby.

Více o převedení knihovny Přejít na web

Videostudio natáčí úvodní videa kurzů

Jednou z možností, jak upoutat pozornost studentů, může být úvodní video k Vašemu kurzu. V takovém videu můžete například vysvětlit, čím se v kurzu budete zabývat a jakou formou bude probíhat výuka či zakončení. Jarní semestr sice již začal, avšak i přesto můžete tento materiál natočit a využít v semestrech následujících.

Více o službě

Narazili jste na technický problém anebo potřebujete s něčím poradit? Požadavky na služby CIT zadávejte prosím přes web na adrese go.phil.muni.cz/pozadavek.

Odkaz  Odebírat newsletter Odkaz  Kontaktovat CIT

© 2024
Masarykova univerzita