Centrum informačních technologií FF

Webinář: Fenomén flipped classroom a jeho aplikace do výuky

Kancelář e-learningu CIT FF připravuje interaktivní webinář zaměřující se na formu výuky nazvanou flipped classroom. Jestliže se chcete zúčastnit, zatrhněte si v kalendáři termín 10. 6. od 9:00 do 12:00 a zaregistrujte se dle níže uvedených pokynů. 

21. 5. 2021

Bez popisku

Co je Flipped Classroom?

Flipped classroom (převrácená třída) je jedna z metod kombinované formy výuky, která využívá standardní prezenční výuku i e-learning. Může se například jednat o kombinaci předtočených videí, o kterých se potom společně prezenčně diskutuje. Poté studenti sami procvičují a ověřují zvládnutí látky.

ABSTRAKT: Podoba univerzitní výuky se neustále vyvíjí, a především v posledních semestrech se na základě vnějších okolností proměňuje skutečně velmi dynamicky. Zjistili jsme, že kromě kontaktní výuky a popřípadě e-learningu, jsou zde další možnosti v podobě online i hybridní výuky. Tíha zkušeností, které jsme získali v posledních semestrech nás může vystavovat o něco častějšímu přemýšlení nad otázkou: jak vyučovat v příštích semestrech? Jednou z možností je inovativní a do značné míry univerzálně využitelný způsob výuky zvaný flipped classroom. V rámci interaktivního webináře budeme společně odhalovat kouzlo tohoto způsobu výuky, sdílet příklady dobré praxe a vaše zkušenosti a také hledat odpovědi na otázky, se kterými na webinář přijdete. Tím otevřeme prostor pro designování vaší vlastní výuky, na kterou lze nahlédnout i jinou optikou, než bývá obvyklé. 

Zaregistrovat se na webinář

Lektorky: Miroslava Dvořáková & Ingrid Procházková 
Termín: čtvrtek 10. 6. od 9:00 do 12:00 v ZOOM: https://cesnet.zoom.us/j/97856004343  
Kapacita workshopu: 25 účastníků 
Cílová skupina: vyučující, kteří v budou v PS 2021 realizovat (on-line) přednášky


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.