Centrum informačních technologií FF

Nové weby projektu LINDAT/CLARIAH-CZ

Poslední měsíce jsme pracovali na dvou nových webech projektu LINDAT/CLARIAH-CZ, které nahrazují dosavadní stránky. Z důvodu různorodosti jejich obsahu jsme se rozhodli weby rozdělit na dva – tematicky jsou sice propojeny, avšak jejich účel i zaměření jsou v mnoha ohledech odlišné. Tím se weby stanou i přehlednější pro všechny zájemce o oblast digitálních humanitních věd.

27. 10. 2021

Bez popisku

První nový web je digitalia.phil.muni.cz, který představuje fakultní infrastrukturu Digitalia MUNI ARTS. Infrastruktura už obsahuje platformy Digitální knihovna Arna Nováka a Projektily, další jsou však již v přípravě. Na webu se dozvíte, jak se stát součástí infrastruktury, jaké standardy držíme napříč platformami, kde hledat další informace i podrobnosti o tom, jaké poradenství poskytujeme akademikům FF MU.

Druhým webem je digital-humanities.phil.muni.cz, jenž agreguje informace o digitálních humanitních vědách na FF MU. Cílem tohoto webu je poukázat na probíhající výzkumy, které v této oblasti na naší fakultě probíhají. Na tomto místě naleznete i články a katalog platforem, na které jste byli zvyklí na starém webu, stejně jako pozvánky na akce spojené s tématikou digitálních humanitních věd. Zaměříme se zde taktéž na projekty jednotlivých kateder a na kurzy, které je možné si v rámci této tématiky zapisovat.

Weby tímto oficiálně spouštíme a budeme rádi, když je budete průběžně sledovat. :) Pokud nás chcete upozornit na případné nedostatky, navrhnout vylepšení či propagovat nový výzkum, neváhejte se ozvat na lindat-clariah@phil.muni.cz.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.