Centrum informačních technologií FF

Nové funkce a vychytávky v MS Teams

Začátek května přináší nové funkcionality a vychytávky pro MS Teams. Potěší například přehlednější zobrazení účastníků schůzky, novinky ve skupinových místnostech Breakout Rooms či možnost okamžité schůzky přes Outlook.

10. 5. 2021

Bez popisku

Kontrola nad nepozvanými účastníky schůzky

Při pořádání schůzky v Teams máte nově možnost nastavení schůzky, které automaticky posílá ty, kteří nebyli původně pozváni organizátorem, do předsálí. Pokud například váš pozvaný kolega přepošle pozvánku na schůzku jinému kolegovi, tak ten dostane pokyn, aby počkal v předsálí, dokud se jej prezentující (organizátor) nerozhodne přijmout. Díky tomu zabráníte nezvaným osobám účastnit se schůzky bez vašeho vědomí.

Vylepšená prezenční listina

Stále si můžete prezenční listinu stáhnout v rámci schůzky, jak jste zvyklí. Kromě standardního formátu máte nově k dispozici rozšířenou verzi, kterou naleznete v chatu nebo při otevření události v jejích podrobnostech. Tato nová verze ukazuje také dobu trvání schůzky, e-mail (pokud je to univerzitní adresa) a roli v rámci schůzky​.

Nové zobrazení ve schůzkách

Ve schůzkách najdete nové zobrazení, které účastníky se zapnutou kamerou dává do popření a ostatní jsou pouze v menším měřítku. Umožňuje také zviditelnění (Vybrat/Spotlight) až pro 7 účastníků zároveň. Tato funkcionalita se postupně nasazuje, nelekněte se, pokud ji ještě u sebe v Teams mít nebudete.

Funkcionality ve skupinových místnostech Breakout rooms

Ve skupinových místnostech Breakout rooms jsou nově k dispozici tři vychytávky:

  1. Nastavení času trvání místnosti – po vyplnění časového nastavení se místnosti automaticky zavřou a účastníci se vrátí na hlavní schůzku.
  2. Možnost přesouvat uživatele mezi místnostmi, i když jsou již otevřené.
  3. Zachování konfigurace skupin při opakovaných schůzkách.​

Externí prezentující v Živé události

Přidání externího prezentujícího znamená, že anonymní či externí uživatel může být v roli prezentujícího, avšak musí použít desktopovou aplikaci Teams.

Okamžitá schůzka v Teams přes Outlook

Nově lze zahájit schůzku Teams přímo na kartě Kalendář v Outlooku kliknutím na Okamžitá schůzka.

Upravujte oprávnění schůzky přímo v Outlooku

Při přidání schůzky Teams v Outlooku můžete přímo před odesláním upravit oprávnění ve schůzce (najdete je v Možnosti schůzky). Toť vše – malá vychytávka, která potěší.

MS Teams – pro online práci a studium


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.