Centrum informačních technologií FF

Nové stránky CIT FF

1. 10. 2018

Připravili jsme pro vás – studenty a zaměstnance FF – nový web, který je součástí webu it.muni.cz, zastřešujícího veškeré IT služby na MU. Díky tomuto propojení je možné procházet IT službami v jednom katalogu, v němž jsou nyní jak služby pro celou univerzitu, tak i ty, jež nabízíme pouze lokálně studentům a zaměstnancům Filozofické fakulty.
Samostatný přehled IT služeb nabízených na FF je uveden na hlavní stránce webu CIT: cit.phil.muni.cz.

Projekt celouniverzitního katalogu IT služeb vede a uskutečňuje Ústav výpočetní techniky – kolegům z ÚVT děkujeme za dosavadní výbornou spolupráci.

Orientace na novém webu

Služby Filozofické fakulty rozeznáte od těch celouniverzitních také jednoduše pomocí malého textu pod nadpisy – když je pod nadpisem napsáno Tato služba je dostupná pouze na FF MU, jedná se o naši lokální službu (například elektronické kurzy).
Druhým typem, s nímž se u našich služeb setkáte, jsou modifikace globálních služeb – tedy těch, které jsou sice nabízeny celouniverzitně, ale na FF má jejich využití svá specifika (jednou takovou jsou třeby e-mailové služby). Mezi celouniverzitním a fakultním popisem služby potom můžete přepínat pomocí záložek v záhlaví, kde jsou v tuto chvíli záložky „Celá MU“ a „FF“.

Na konci každé naší služby najdete text Službu poskytuje a zajišťuje Centrum informačních technologií Filozofické fakulty (CIT FF)“ pro rychlý přechod na hlavní stránku CIT.

Jedná se asi o největší odlišnost ve srovnání s původním webem. Jakmile se dostanete na stránku naší služby, ocitáte se v globálním univerzitním katalogu it.muni.cz, a tím pádem se dostanete zpět na stránky CIT pouze tímto odkazem v zápatí nebo tlačítkem zpět v prohlížeči (případně když si naše pracoviště znovu najdete v seznamu IT center).

Co bude dál?

V následujících měsících se můžete těšit také na sekce pro studenty a pro zaměstnance, na kterých ještě pracujeme. Nepřijdete ani o bohatou historii CIT, kterou jsme měli na starém webu. Po menší aktualizaci dat se objeví na tomto webu taktéž. :)

Děkujeme všem, kteří se na přesunu do nového prostředí podíleli (a podílejí – spolupráce tímto totiž nekončí).

Pokud na stránkách nenajdete co jste hledali nebo si všimnete chyby, napište prosím požadavek na úpravu na adrese www.phil.muni.cz/pozadavek.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.